Bestel hier jouw gratis Entreeticket

''We dragen de Zeeuwse zakelijke identiteit uit''

“Omroep Zeeland heeft diverse functies. We voorzien in informatie, leveren een bijdrage aan het maatschappelijk debat en verbinden Zeeuwen, óók ondernemers. Ons bereik is enorm. Jaarlijks bereiken we 87% van alle Zeeuwen. Daarvan is meer dan helft jonger dan 50 jaar. Ondernemers kunnen via reclame en informercials profiteren van dit bereik.”

Erik van den Dobbelsteen is als ad interim verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en sales bij Omroep Zeeland. Hij is enthousiast over de propositie van deze regionale zender voor zakelijk Zeeland. Directeur Monique Schoonen valt hem bij. “Bij de opkomst van social media dachten veel bedrijven daaraan voldoende te hebben voor hun reclameactiviteiten. Inmiddels weten we beter. Het is maar een paar bedrijven gegund om dat echt goed te benutten. We zien nu dat vooral een combinatie van diverse mediakanalen effectief is.”

Omroep voor Zeeland
Ook tijdens corona heeft Omroep Zeeland bewezen er voor Zeeland te zijn. Natuurlijk berichtte de omroep, als calamiteitenzender, over alle relevante cijfers en trends. Verder was er ruimte voor ondernemers om vragen te stellen aan experts. Natuurlijk had de pandemie ook effect op de werkwijze van de omroep zelf. “Ook wij gingen zoveel mogelijk thuiswerken. Daarmee vroegen we veel van onze medewerkers. We deden interviews op afstand en reportages werden zelfs thuis gemonteerd. Onze reclame-inkomsten vielen in die periode terug, maar vergeleken bij de andere regionale omroepen viel dat alleszins mee. Zeeuwen zijn loyaal.”

Media-advies voor ondernemers
Monique en Erik benadrukken dat Omroep Zeeland veel voor ondernemers kan betekenen, via één van de kanalen, televisie, radio of online. Erik: “Omroep Zeeland is in Zeeland het grootste mediaplatform. We zijn het enige bedrijf dat Zeeuwen dagelijks, via video en audio, informeert en bericht over alles wat in de provincie speelt. Naast reclameboodschappen, bieden we de mogelijkheid van informercials. Korte filmpjes waarin je bedrijf kan positioneren, passend binnen je merkstrategie. Onze media-adviseurs helpen bedrijven graag bij het maken van keuzes. Uit ervaring weet ik inmiddels dat ondernemers vaak verbaasd zijn over de kosten, in positieve zin. Ook op die manier draagt Omroep Zeeland graag bij aan het uitdragen van de Zeeuwse identiteit.”