Wereldkampioen Rico Verhoeven gast van Gezond in Zeeland

Sporten is gezond, zo wil het adagium. Maar wat nou als die sport eruit bestaat vijf ronden van drie minuten met z’n tweeën op elkaar in te beuken? Liefst tot er één knock-out gaat. Hoe gezond is dat?

Gezond kickboksen is misschien wel de ultieme paradox. Om het goed te kunnen doen, moet je een uitstekende conditie hebben, bewust en goed eten en drinken, keihard trainen en tegelijk je rust pakken. Om goed te kunnen kickboksen moet je dus heel gezond leven. Om je vervolgens lens te laten slaan… Veel ongezonder kun je het niet bedenken.

Geboren Zeeuw Rico Verhoeven verdedigde op 29 september voor de zevende keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht kickboksen. Op donderdag 8 november is hij tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland, wat kort wordt ingeleid door gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Daarna neemt Rico Verhoeven ons in een uur mee in zijn verhaal over wat hij zoal doet en laat om immer in topconditie de ring te betreden. Altijd klaar om zijn tegenstander af te matten en te slopen. Dat keihard trainen en gezond leven betekent niet dat hij werkelijk álles ervoor laat – daarvan getuigen zijn woorden in de Telegraaf na afloop van zijn gevecht met Guto Inocente: ‘Nu gaan we flesjes poppen in de club en naar de McDonalds. Hoeveel hamburgers ik ga eten? Drie. Minstens!’

Drie hamburgers eten, een sixpack naar binnen werken, en tegelijk een sixpack houden? Wie wil niet weten hoe je dat doet? En het zou de filosofie van Gezond in Zeeland kunnen zijn. Gezond leven hoeft niet te betekenen dat je daar 24 uur per dag mee bezig hoeft te zijn. Of dat je nooit meer van een biertje, wijntje of frietje mag genieten. Gezond en lekker is geen tegenstelling, net zomin als inspanning en ontspanning. Veel vaker gaan ze hand in hand.

Benieuwd naar Rico Verhoevens way of life? Kom dan op 8 november om 17.00 uur naar de Contacta Arena

Volgeboekt


Zeeland heeft van nature alle ingrediënten in huis voor een gezond en prettig leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil die in de schoot geworpen rijkdom niet alleen benutten, maar ook nog helpen die verder uit te bouwen en te vermarkten. Gezond in Zeeland is een initiatief van de Provincie Zeeland en vertegenwoordigers uit Zeeuwse natuur- en buitenorganisaties, SportZeeland, Foodlab/Mondia Scholengroep , Impuls Zeeland, De Vitale Revolutie en het Kenniscentrum Kusttoerisme en het Lectoraat Healthy Region (HZ).