Bestel hier jouw gratis Entreeticket

''Werken aan weerbare bedrijven voor een sterke Zeeuwse economie''

''Werken aan weerbare bedrijven voor een sterke Zeeuwse economie''

Foto: Andy Troy

“Het SOS Dockwize programma aan het begin van de coronapandemie was een schot in de roos. Tijdens dit programma signaleerden we dat met name de wendbaarheid en weerbaarheid van ondernemingen aandacht verdient. Om die reden starten we met een vervolg op het Snel Ondernemers Support. Daarvoor gaat een team van experts met Zeeuwse ondernemers aan de slag in korte, praktische modules om hun weerbaarheid en flexibiliteit te versterken om zo beter toegerust de toekomst in te gaan.”

Marlon Baarends is directeur bij Dockwize. Het is de Zeeuwse innovatie hub en een broedplaats voor ideeën. Hier maken startups een succesvolle start, komen onderwijs en bedrijfsleven samen,  wordt innovatief  ondernemerschap  aangejaagd  en worden bedrijven klaargestoomd voor een succesvolle toekomst.

Grote verschillen
Marlon is trots op het SOS-programma dat Dockwize in een mum van tijd gereed had. “We zijn direct in de eerste maand van de pandemie gaan kijken wat wij voor ondernemers kunnen betekenen. Het programma hadden we heel snel rond en de belangstelling was groot. Na het eerste weekend waren er al zeventig aanmeldingen. Opvallend waren de grote verschillen. Bij sommige ondernemers stond het water als het ware aan de lippen, terwijl voor andere bedrijven dit het moment was om kansen te grijpen.”

Leren en inspireren
De les die Marlon en haar collega’s de afgelopen maanden leerden, was dat succes voor een belangrijk deel afhankelijk is van de mate waarin je bedrijf weerbaar is. Om die reden is dit het thema van het volgende Snel Ondernemers Support-programma. “De grootste klappen hebben we nu wel gehad. Naar ons idee is dit voor ondernemers het moment om hun businessmodel tegen het licht te houden en uit te zoomen van de dagdagelijkse gang van zaken. Dat doen we in groepen, zodat ondernemers van elkaar leren en inspireren. Mooi is dat we ook dit programma, dankzij steun van de Provincie Zeeland  gratis kunnen aanbieden.”

Zeeuwse ondernemers vooruit
Vanzelfsprekend doet Dockwize meer. Ondernemers kunnen in vrijwel elke fase van hun onderneming bij Dockwize terecht. “Ondernemers kunnen hun nieuwe idee toetsen in het Kickstartprogramma, toewerken naar opschaling in het accelerator-programma en grote groeistappen maken in het Groei-programma. Verder zijn er regelmatig innovatie challenges. In feite is alles wat we doen en bieden erop gericht dat we Zeeuwse ondernemers helpen om daadwerkelijk die volgende stap te maken. Met behulp van praktische tools en een enorm netwerk tot onze beschikking dragen we zo bij aan succesvol ondernemerschap in Zeeland.”