Ontslagrecht en de nieuwe wetgeving Wet Arbeidsmarkt in Balans

Krap vijf jaar na invoering van de Wet Werk en Zekerheid staat er al een nieuwe wet voor de deur. De wet Arbeidsmarkt in Balans gooit vanaf 1 januari 2020 een hoop regels voor werknemers en werkgevers op de schop. Dit is wat er vanaf dat moment gaat veranderen.

Het ontslagrecht wordt grondig hervormd, net als de regels rondom contracten en flexibele arbeid. Bij introductie van de plannen volgde er forse kritiek, zowel van werkgevers als werknemers. Het kabinet stelt juist dat vaste contracten nu te veel bescherming bieden, terwijl flexbanen dat nauwelijks doen. Door dat grote verschil zijn werkgevers huiverig om personeel in vaste dienst te nemen. Vast moet dus minder vast worden, flexibel minder flexibel. 

Theaterloods-B is een Zeeuwse jeugdtheatermakerij. Door middel van een hilarisch live optreden brengen zij een herkenbaar arbeidsconflict ten toneel.

Aansluitend verzorgt Peter Raven, jurist en gespecialiseerd in arbeidsrecht, namens KCA Kenniscentrum Arbeidsrecht een leerzame en heldere toespraak over ontslagrecht en de nieuwe wetgeving Wet Arbeidsmarkt in Balans.

 

Ontslagrecht en de nieuwe wetgeving Wet Arbeidsmarkt in Balans
Wet Arbeidsmarkt in Balans, een hilarisch live optreden