Uitdragen welke mooie initiatieven er in Zeeland (kunnen) ontstaan, om hiermee het imago van Zeeland positief te beïnvloeden, economische bedrijvigheid in Zeeland te stimuleren en de krimp tegen te gaan. Dat is het doel van de Zeeuwse Pioniersprijs. Dé prijs voor de persoon, onderneming of organisatie, in of uit Zeeland, die zich als pionier heeft weten te onderscheiden door middel van durf, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap.

In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan De Appelaere uit Waterlandkerkje. In 2014 werd OOS International uit Serooskerke winnaar en in 2015 won de Zilte Academie Zeeland de Zeeuwse Pioniersprijs. Dit jaar wordt de prijs opnieuw uitgereikt op zaterdag 8 oktober in de Abdij in Middelburg.

Voordat de winnaar bekend gemaakt wordt, moet er worden gestemd. Op zaterdag 17 september tijdens de Zeeuwse Handelsmissie in Den Haag zijn de genomineerden bekendgemaakt. Uit alle aanmeldingen zijn gekozen:

 • AllPlast
  Roald Bol uit Tholen
 • Digitale Schoolpas
  Bas Verschoore uit Vlissingen
 • Meatless
  Jos Hugense uit Goes
 • TonS Mosterd
  Ton Schröer uit Zierikzee 
 • VitroPlus / ViVi
  John Bijl uit Burgh-Haamstede

Breng je stem uit!
Tot zaterdag 8 oktober kun je jouw stem uitbrengen op jouw favoriet. Daarna wordt aan de hand van de publieksstemmen en de stemmen van de juryleden bepaalt wie zichzelf dé pionier van Zeeland mag noemen.

De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van €5.000, gratis media-aandacht en advies en begeleiding van de sponsoren DRV Accountants & Adviseurs, Rabobank en University College Roosevelt.

De Zeeuwse Pioniersprijs is een initiatief van de Zeeuwse Connectie. Voor meer informatie, kijk op www.zeeuwsepioniersprijs.nl.


Wie is volgens jou de pionier van Zeeland?