Maar liefst 44 bedrijven hadden zich aangemeld voor de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017. Na het deskundige oordeel van de jury, zijn er nog 5 genomineerden in de race voor de titel: "Meest innovatieve ondernemer van Zeeland." De winnaar zal uiteindelijk worden bekend gemaakt op het Innovatieplein op woensdag 8 november tijdens Contacta.nl. Voor het zover is, stellen wij ze aan je voor, de genomineerden van de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017: 

  • Deltavorm met een innovatief stempelraam 'de Airflow Board. Ontwikkeld voor de productie van snoep door middel van poedergietmachines;
  • Emergoplus met de 'PowerXtreme LiFePO4 accu': een krachtige, duurzame accu voor caravans; 
  • Hemcell ontwikkelt 100% koude grond (en water) composteerbaar bioplastic. 
  • Illuxtron International met het 'Aviora paneel', dat beschikt over unieke 'micro-facet' reflectoren die stroolicht voorkomen door het toepassen van 'darklight'. 
  • Prince Kunststof Infra met een HDPE trekvast insteekkoppeling die het monteren van leidingen vergemakkelijkt. 

Een vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast voeren HZ studenten onderzoek uit naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel. Dit eindoordeel zal uiteindelijk worden bekend gemaakt op 8 November op Contacta.nl. 

Naast de jury, kan jij ook stemmen op jouw favoriet! Klik hier. En wie weet gaat jouw favoriet naar huis met de publieksprijs! 

 


Wie wint de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017?