Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Zeeuwse Pasta verbindt Zeeland

Zeeuwse Pasta verbindt Zeeland

De Zeeuwse pastamakers André en Marijk Roubal ontvingen vrijdag 20 november het officiële ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ - certificaat uit handen van Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Waarna Roubal op zijn beurt trots het schitterende kookboekje ‘Een bord vol Zeeland’ overhandigde aan De Bat. Vers van de pers en boordevol pastarecepten met Zeeuwse producten uit de zee en van het land.

Van zeekraal, mosselen, tapijtschelpen, oesters en botarga tot Zeeuws lam, kaas en groenten. Deze producten hebben allemaal twee dingen gemeen. Ze hebben allemaal het streekkeurmerk Zeker Zeeuws én ze smaken perfect bij de enige echte Zeeuwse Pasta van André en Marijk Roubal uit Kwadendamme. Gemaakt in hun ‘pastalaboratorium’ in Goes op traditionele wijze met alleen maar Zeeuwse ingrediënten. Vers, gedroogd of gevuld.

Pasta en Zeeland, het is geen voor de hand liggende combinatie. Pastameester Roubal geeft sinds een aantal jaren in Kwadendamme workshops in het op traditionele manier pasta’s maken. Hij heeft zijn krachten gebundeld met de Zeeuwse Tarwecirkel (een initiatief van akkerbouwer Leon de Winter) dat prachtige meelsoorten produceert van lokaal verbouwde tarwe.

Voor het maken van de beste pasta gaat Roubal niet over één nacht ijs. Naast de beste meng- en kneedmachines, gebruikt hij de modernste drogers uit Italië waarmee droging en relatieve vochtigheid uiterst precies ingesteld kunnen worden.

Kijk voor meer informatie over Zeeuwse Pasta en het kookboekje van André en Marijk Roubal op www.zeeuwse-pasta.com

Zeker Zeeuws keurmerk

Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.