Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Zeeuwse Rabobanken doneren 100 tablets voor zorginstellingen

Zeeuwse Rabobanken doneren 100 tablets voor zorginstellingen

De coronacrisis raakt iedereen. Afstand houden is het advies en fysiek menselijk contact moet worden vermeden. Dit raakt mensen in verzorgings- en verpleeghuizen extra hard; zij mogen geen bezoek ontvangen en krijgen te maken met gevoelens van eenzaamheid. Via videobellen kunnen ze toch verbonden worden met hun dierbaren. Graag haakten de Zeeuwse Rabobanken in op het initiatief van Paree, leverancier en verantwoordelijk voor het onderhoud van de tablets, om tablets te doneren zodat beeldbellen mogelijk wordt in zorginstellingen in Zeeland. De 100 tablets worden verdeeld over verschillende zorginstellingen die een verzoek hebben ingediend via helpdigitaal.nl.

Rabobank is vanuit maatschappelijk belang betrokken en realiseert dit vanuit het fonds coöperatief dividend. Ook Gemeente Reimerswaal heeft een financieel aandeel geleverd om het isolement van ouderen in de zorgcentra te verzachten. Frank Capel, directeur Rabobank Oosterschelde, overhandigde afgelopen vrijdag 46 tablets aan de bestuurder Coby Traas van Ter Weel namens de Zeeuwse Rabobanken in samenwerking met en in aanwezigheid van Paree, KPN en gemeente Reimerswaal. Andere zorginstellingen die tablets ontvangen zijn: Eilandzorg Schouwen-Duiveland, Cleyenborch, Cederhof en Zorgstroom. Een aantal aanvragen is nog in behandeling.

De tablets zijn op alle locaties hartelijk ontvangen door medewerkers uit zorg en welzijn. Zij zullen de cliënten helpen met het contact leggen met hun familie. Er werd per direct al dankbaar gebruik van gemaakt. De tablets zorgen voor verbinding in deze moeilijke tijd en zullen de nodige contactmomenten gaan opleveren voor bewoners van deze instellingen en hun familie en dierbaren.