Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Zeeuwse Sanimex Design introduceert ‘smart douchen’ op Nederlandse markt

Zeeuwse Sanimex Design introduceert ‘smart douchen’ op Nederlandse markt

Sanimex Design, de Zeeuwse specialist in Italiaans design sanitair, introduceert de eerste digitale douche op de Nederlandse markt en deze 'smart shower' is nu uit voorraad leverbaar. De ‘smart shower’ van Aqualisa vervangt de traditionele mengkraan/douchethermostaat door een minimalistische douchekraan met (digitale) bediening. Eelke Keersemaker van Sanimex Design is enthousiast. “De Aqualisa is een geweldige noviteit in de wereld van het sanitair. Ik ben er trots op dat wij als Zeeuws bedrijf de primeur hebben voor de Nederlandse markt.”

Circa drie jaar geleden startte Keersemaker het bedrijf Sanimex Design, waarmee hij zich richt op badkamerspecialisten en installateurs in Nederland en België. “We hebben een uniek assortiment met Italiaans design. Zo hebben we 3D geprinte wastafels van zand, exclusieve, Italiaanse kranen en zelfs wastafels met een koeienhuideffect. We bewijzen graag dat design niet altijd synoniem is voor (te) duur”, vertelt hij lachend. Ook met diverse eigen productlijnen timmert Keersemaker hard aan de weg. Voorbeelden daarvan zijn de mat-witte acryl baden, betonnen wastafels en schoonmaakmiddelen voor sanitair. De introductie van de Aqualisa is de klapper, waarop hij met recht trots is.   

Maximaal comfort
De Aqualisa douchekraan past perfect in iedere badkamer. Zo heeft deze smart shower een geheugen voor maar liefst negen verschillende doucheprofielen. “Dat is ideaal. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen, waarbij ieder gezinslid een doucheprofiel kan aanmaken. Variabelen zijn onder andere de tijdsduur en de temperatuur. Zo kun je voor je puberende kinderen de maximale douchetijd instellen, zodat ze nooit te lang douchen. En voor kleine kinderen is het mogelijk de maximale temperatuur in te stellen, om te voorkomen dat het water te heet wordt. Ook kun je per persoon bekijken wat de kosten zijn van het douchen. Daarmee maak je bewust watergebruik mogelijk."

Afstandsbediening, mobiele app of Google home
De Aqualisa is ontworpen voor maximaal comfort. De bediening van de kraan is uniek. Dit kan met je smartphone of een afstandsbediening, maar ook via Google Home. “Op deze manier kun je de douche vooraf aanzetten, bijvoorbeeld vanuit je bed of als je thuiskomt van het sporten. Het water is dan lekker op temperatuur zodra je onder de douche stapt", legt Eelke uit. De afstandsbediening kan worden opgeladen via een USB-verbinding. Eenmaal opgeladen, gaat de afstandsbediening vier tot vijf maanden mee. “Door de afstandsbediening is deze kraan ook ideaal in zorginstellingen. Medewerkers kunnen de kraan aan- en uitzetten zonder zelf nat te worden en met het juiste doucheprofiel voor de patiënt. Zelfs in hotels biedt de Aqualisa uitkomst, omdat je het watergebruik van de hotelgasten op een sympathieke manier kunt beperken.”

Eenvoudig te installeren
De Aqualisa biedt keuze uit drie verschillende bedieningsmogelijkheden. De techniek is eenvoudig te installeren op maximaal tien meter van de badkamer. Bij de eerste installatie in de sanitair showroom is Eelke zelf aanwezig. “De digitale technieken maken het mogelijk om updates automatisch te downloaden en storingen kunnen digitaal uitgelezen worden”, vertelt hij. “Tijdens mijn training heb ik zelfs een kraan aangezet in Engeland. Een kind kan de was doen”, concludeert hij terecht.

Wie meer informatie wenst of interesse heeft in een dealerschap, kan contact opnemen met Sanimex Design in Heinkenszand of een Aqualisa dealer in de buurt. Kijk op: www.sanimexdesign.com.