Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Zeeuwse Streekproducent van het Jaar 2020

Zeeuwse Streekproducent van het Jaar 2020

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 5 tot en met 14 oktober een online stem worden uitgebracht. De eerste editie van de publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar 2020’ is een initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen mee voor de eervolle titel.

Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, beheerder van het onafhankelijk erkende Zeeuwse streekkeurmerk, vindt blijvende waardering voor de streekproducent in je eigen dorp of streek belangrijk. “We kopen een lokaal product van het land of uit de zee en genieten daarvan. Laten we daarbij denken aan de ‘makers’ van deze streekproducten. Zij zorgen voor een kenmerkend Zeeuws landschap; van grazende koeien in de wei, akkers vol groenten, tractoren op het land, tot vissersschepen in onze havens. Een landschap waarin we graag wonen, wandelen, fietsen en verblijven”, zegt Caroline Melissant, coördinator van het Zeker Zeeuws keurmerk.

De stichting hoopt ook de consument te verleiden voor het eten van meer Zeeuwse producten. Melissant: “Zeeland heeft een zee, maar ook een land, vol kwalitatieve streekproducten. Bekend en nog minder bekend. Ik durf te zeggen dat we de bezoekers op onze website, die een stem willen uitbrengen, verrassen met een online ontdekkingsreis langs ruim 140 streekproducenten!”

Publieksprijs ‘Streekproducent van het Jaar 2020’
Laat de streekproducent in jouw dorp of streek weten dat je hem/haar waardeert en trots bent op Zeeuwse producten van het land en uit de zee. Breng op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl/stemmen tussen 5 - 14 oktober 2020 met een geldig e-mailadres een stem uit op jouw favoriete Zeker Zeeuws streekproducent en streekproduct. De uitslag wordt vrijdag 16 oktober 2020 bekend gemaakt.

Nieuwe website
Welke producten en bedrijven zijn Zeker Zeeuws gecertificeerd? Deze vraag ontving de stichting meer dan eens. De vraag naar gecertificeerde Zeeuwse producten zit in de lift. De stichting heeft een ‘online toegangspoort’ met uitgebreide zoekfunctionaliteiten laten bouwen door Vivars in Zierikzee. Nu zijn zowel de producent als het product beter vindbaar zijn op keurmerkzekerzeeuws.nl. Een belangrijke stap naar betere verkrijgbaarheid.

Zeker Zeeuws keurmerk
Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Breng jouw stem uit